01


okt

Sponsring på lika villkor

kl.8.00-9.30

Hur skapar vi samma förutsättningar för tjejer och killar inom idrotten?

Varje år går 80 procent av all sponsring till herrar. Är det ens möjligt att få till en helt jämställd sponsring och hur gör man? Vilken samhällsnytta innebär det att fördela sin sponsring jämställt och vilken betydelse har det för ungas utövande av idrottsaktiviteter?

Den 1 oktober kommer vi tillsammans med Länsförsäkringar Jönköping och Jönköpings kommun att arrangera ett digitalt seminarium om jämställd sponsring. De frågor som kommer diskuteras handlar bland annat om vilket ansvar näringslivet har när det kommer till att sponsringen ska fördelas jämställt.

Medverkar gör:
Agne Bengtsson, HV71
Thomas Ekström, Wetterbygden Basketball
Isabelle Widmark, Fairpay
Ida Severin, Länsförsäkringar Jönköping
Henrik Severed, Jönköping Energi
Moderator: Anna Carendi, CSR Småland.

Frukostseminariet riktar sig till dig som tror på jämställdhet som en framgångsfaktor och konkurrensfördel. Vi kommer få lyssna till Fairpay samt ett antal idrottsföreningar och företag om vad jämställd sponsring innebär. Du som deltar kommer att få konkreta tips på hur du kan arbeta med jämställd sponsring inom ditt företag.

FairPay är en stiftelse som arbetar för att alla människor ska få idrotta på lika villkor. De arbetar för att alla människor ska få börja i, utvecklas och, om så önskas, göra en karriär inom vilken idrott de helst vill, utan att könet på personen ska avgöra vem som får den möjligheten.

Dag: torsdagen den1 oktober
Tid: 8.00-9.30
Anmäl dig senast den 29/9 till info@csrsmaland.se så skickar vi en länk till den digitala sändningen.