AW och panelsamtal: Artificiell Intelligens – teknik och etik

Laddar Karta...

Datum: 14/11/2019
Tid: 17:00 – 20:00

Location
Restaurang Sajens Mat & Möte


Artificiell Intelligens (AI) innebär helt nya möjligheter och förutsättningar för individer, företag och samhälle. Vad innebär egentligen AI? Hur ser det ut i vårt län? Hur kan vi förhålla oss till maskiner som blir mer intelligenta än människor? Förhoppningen är att tekniken ska göra jobbet bättre – och mer effektivt – än vad som görs idag. Men vilka är de etiska fallgroparna och hur undviker vi dem?

I samarbete med Science Park arrangerar CSR Småland en after work om AI, där vi inbjuder till ett samtal i gränslandet människa -maskin.

I samtalet deltar:

  •  Husqvarna AB machine learning team berättar om sin helautomatiserade tillverkning och deras arbete med AI.
  • Lotta Frenssen, VD på Elmia reflekterar och bjuder in till diskussion hur affärsutveckling, innovation och upplevelser på mässgolvet speglar förkortningar så som AI, IQ och EQ.
  • Lars Birging från Science Park och Jenny Jakobsson från Hållbarhetsteamet kommer ha en interaktiv dialog kopplat till utveckling, hållbarhet och etik
  • Ulrik Josefsson, disputerat i teologi vid Lunds Universitet, rektor Akademin för Ledarskap och Teologi med bas i Jönköping, ger sina tankar kring liv och intelligens.

Husbandet ”Grooves”står för den musikaliska inramningen under kvällen. Det kommer även att bjudas på tilltugg och alkoholfri dryck.

Anmälan sker till Science Park senast den 11 november, Sciencepark.se artificiell intelligens

OBS! Eventet har ett begränsat antal platser och kan bli fullbokat innan sista anmälningsdag.