Cirkularitet i produktutvecklingsprocessen – hur gör man?

Laddar Karta...

Datum: 05/09/2019
Tid: 8:00 – 9:30

Location
Science Park


Under Klimatveckan arrangerar CSR Småland ett frukostseminarium om cirkulär ekonomi.

Kom och lyssna till Thomas Nyström forskare på Rise med expertkunskaper inom cirkulär ekonomi och produktutveckling. Thomas kommer att ge en inblick i hur man får in ett cirkulärt tänk i design- och produktutvecklingsprocessen.

Vi förbrukar i dag långt mer resurser än vad planeten mäktar med. En lösning på problemet är att ställa om till cirkulär ekonomi och att ta tillvara befintliga material bättre. För att säkerställa en bättre och mer effektiv resurshantering behöver vi få med ett cirkulärt tänk i design- och produktutvecklingsprocessen. Det kan t ex handla om att ta fram produkter som:

  • är enkla att reparera
  • går att återanvända eller vars delar kan återanvändas
  • konstruerats så att dess material lätt kan återvinnas
  • fler kan använda i delningsekonomi

Datum: torsdagen den 5 september
Tid: 8.00-9.30 (kaffe/te+ fralla serveras från kl.8.00, föreläsningen startar ca kl.8.30)
Plats: Science Park, Konferensavdelningen (vån 5), Gjuterigatan 9, Jönköping

Anmäl dig senast den 2/9 till info@csrsmaland.se

Glöm inte att anmäla specialkost.

Vi uppmanar våra deltagare att åka kollektivt, cykla eller promenera till eventet. Närmsta busshållplats är Lasarettsparken.

Klimatveckan

Klimatveckan pågår mellan 4-11 september i hela Jönköpings län. Alla aktiviteter under Klimatveckan är tillgängliga för alla och kostnadsfria om inget annat framgår. Klimatveckans närmare 30 aktiviteter runt om i hela länet möjliggörs av långt över 100 arrangörer! Klimatveckan arrangeras av Klimatrådet sedan år 2014 med syfte att bidra till att nå visionen om att Jönköpings län senast år 2050 är ett plusenergilän. Klimatveckan präglas av gränsöverskridande, lättillgängliga och motiverande aktiviteter som ger kunskap, inspiration och ökad medvetenhet om fördelarna med ett aktivt klimatarbete.

Kolla in Klimatveckans program.

 

Föreläsningen är den del av CSR Smålands pilotprojekt kring cirkulär ekonomi. Efter föreläsningen kommer företag som deltar i projektet att fortsätta med en workshop. Syftet med projektet är att få mindre och medelstora företag att förstå fördelarna med cirkulär ekonomi och agera för att ändra sin affärsmodell, där resurseffektivitet och utsläppsminskningar blir konsekvenser. Projektet finansiering av Tillväxtverket och Region Jönköpings län.