Program för Hållbara Affärer – genom cirkulär ekonomi 7/11

Den 7 november arrangerar CSR Småland sin årliga hållbarhetskonferens i Jönköping.

Anmäl dig senast den 1/11.

Program 7 november

08.30-09.00 REGISTRERING, KAFFE, MINGEL & UTSTÄLLNING  

09.00-10.20 PASS 1

 • Inledning
 • Trender och möjligheter med cirkulär ekonomi, Tobias Jansson, Circulareconomy.se

10.20-10.40 FIKA & UTSTÄLLNING

10.40-12.00 PASS 2

 • Hur stärker vi samhällets omställning till en resurseffektiv, cirkulär och biobaserad ekonomi regionalt och nationellt?, Andreas Anderholm-Pedersen, Kansliet till Delegationen för Cirkulär ekonomi.
 • Cirkulära möjligheter genom nya material, Christian Bergman, Material Connexion.
 • Remida ser hållbarhet i allt de göra – hur hållbarhet vävs in på både väntade och oväntade sätt, Kerstin Nordenstam, Remida.
 • Footly hjälper dig att minska ditt ekologiska fotavtryck, samtidigt som du spar tid och dessutom får betalt!, Erik Vaim, Footly.

12.00-13.00 LUNCH & UTSTÄLLNING

13.00-14.25 PASS 3

 • Måttet C – en möjlighet att mäta hur cirkulär en produkt är, Marcus Linder, RISE.
 • Måttet C – ett konkret exempel från ett lokalt möbelföretag, Christina Bergström, Swedese.
 • Hur kan företag mäta effekter och värden av verksamheten – socialt, miljömässigt och ekonomiskt?, Erik Jannesson, Serus.
 • Biomimik – att lära av naturen för att öka cirkularitet, Jenny Jakobsson, Hållbarhetsteamet.

14.25-14.50 FIKA & UTSTÄLLNING

14.50-15.50 PASS 4

 • Resultat från CSR Smålands pilotprojekt kring cirkulär ekonomi – Hur har det gått för Vox Hotell, Atea, NC Nordic Care och Circular Centre att gå från linjärt till cirkulärt?

15.50-16.00 SUMMERING & AVSLUT

Utmaningar under konferensen 

Prata med de andra deltagarna – kanske hittar du en ny affärsmöjlighet!

CSR Småland vill vara en mötesplats som genererar nya hållbara affärer. Vi är övertygade om att det finns mängder av affärsmöjligheter bland alla er som deltar på konferensen. Vi vill därför utmana er att lära känna nya människor. Alla som utbyter några ord med minst 10 nya personer deltar i utlottningen av en tröja från Ivanhoe, skänkt av RekoSund. När ni har klarat utmaningen lägger ni ert visitkort, eller en lapp med namn och telefonnummer på i boxen vid RekoSunds utställningsbord.

Praktisera cirkulär ekonomi under konferensen!

Under konferensen har du möjlighet att lämna in saker du vill sälja, gammal IT-utrustning och kläder du vill få lagade.

Footly säljer dina gamla saker!

Footly är resultatet av ett stort personligt engagemang för att minska vårt ekologiska fotavtryck. Det fina i affärsidén är att de hjälper alla oss andra att minska vårt fotavtryck genom att ta hand om och sälja det vi vill inte längre har användning för. Du lämnar in, de hanterar och säljer och du väljer att få pengar tillbaka eller skänka din förtjänst till välgörande ändamål. På Footly är du välkommen att lämna in allt du inte längre har användning för och som du tror går att sälja. Det som ev. inte går att sälja skänker Footly till välgörenhet. För mer info: www.footly.se

ATEA tar hand om din gamla IT-utrustning!

Under konferensen kan du lämna in IT-elektronik som inte längre används, t ex smartphones, bärbara och stationära datorer, plattor eller skärmar. Det finns inga begränsningar i ålder på det du lämnar in. Det gör inte heller något om enheten är trasig eller defekt. Enheten kommer att raderas på all information och avidentifieras innan den får möjligheten att återanvändas i något annat sammanhang, av någon annan. Återanvändning är det absolut bästa alternativet för en hållbar hantering. De enheter som inte går att återanvända återvinns och metaller och mineral återgår till tillverkningsprocessen. Det ekonomiska värdet av de enheter som kan återanvändas kommer att skänkas till välgörande ändamål, vilket tillsammans med den miljövinst vi gör genom att samla in enheterna ger ett bidrag till utvecklingen av vårt hållbara samhälle. För mer info: https://www.atea.se/it-produkter/goitloop/

Circular Centre lagar dina kläder medan du är på konferensen!

Laga dina kläder för en bättre framtid! Det absolut lättaste och billigaste sättet till en mer hållbar garderob är att laga dina trasiga kläder. Att förlänga livslängden på sådant som redan producerats är ju enkelt och klokt, samtidigt som du kan fortsätta ha dina garderobsfavoriter. Inventera dina trasiga kläder inför årets konferens och passa på att få de lagade under tiden du är på konferensen. Smart, smidigt & garanterat prisvärt! För mer info: https://circularcentre.se/

Övriga utställare