Konferens: Hållbart näringsliv

Regional hållbarhetskonferens 25 november

Årets konferens genomförs i samverkan mellan CSR Småland och flera kommuner i vårt län

Förmiddagen den 25 november är uppdelad i två halvlekar, där första halvlek innehåller spännande föreläsningar av Sveriges främsta experter på plats i Jönköping. Vi kommer samlas på olika hubbar runt om i länet, och gemensamt ta del av programmet som sänds digitalt från Jönköping. Andra halvlek består av ett fysiskt, lokalt program på varje enskild hubb. Här blir det fokus på goda exempel och möjlighet till samtal och nätverkande.

Våra talare

Svante Axelsson

Nationell samordnare för initiativet Fossilfritt Sverige, tidigare generalsekreterare för Naturskyddsföreningen

Kommer prata om: Hur energikrisen och dess utmaningar skiner ljus på den nödvändiga omställningen till ett fossilfritt Sverige 

Emma Dalväg

Hållbarhetskonsult på Coest, och författare till boken Symbios. (Jag vill veta mer om boken Symbios!)

Kommer prata om: Industriell symbios – hur överskott och avfall är framtidens affär

Tommy Borglund

Forskare och lärare vid Örebro universitet, samt rådgivare och chefsutbildare inom hållbarhet i näringsliv

Kommer prata om: Shared-Value strategier utifrån det enskilda företagets perspektiv 

Programmet

08.00 – Incheckning, mingel & kaffe på varje respektive hubb
08.30 – Digitalt program startar

  • Anna Carendi inleder
  • Svante Axelsson
  • Emma Dalväg
  • Tommy Borglund
  • Modererat samtal mellan alla tre talare

10.00 – Fikapaus
10.20 – Lokalt program börjar – kommer se olika ut på varje hubb
12.00 – Slut 
12.00-13.00 Eventuell gemensam lunch – se mer information hos din lokala hubb 

Hubbar

Efter det digitala gemensamma programmet tar varje hubb vid med sitt lokala program. Här nedan kan du få en inblick i vad som sker på varje hubb. 

Vetlanda – Mer information och anmälan här

Vetlandas lokala program består av inblickar i en av vår tids främsta utmaningar, energi från förnybara källor och attitydförändring. Jonas Bjuhr, VD för Hydro Extrusions, och Andreas Jonsson, en av Sveriges främsta föreläsare inom social hållbarhet, bjuder in till samtal.

Nässjö – Mer information och anmälan här

På hubben i Nässjö innefattar programmet en djupdykning i cirkulär ekonomi och cirkulära affärsmöjligheter, tillsammans med Patrik Sundberg från Hållbarhetsteamet i Sverige. Efter lunch fortsätter programmet med workshop inom området där Patrik leder arbetet. 

Jönköping – Mer information och anmälan här

Jönköpings hubb erbjuder en inblick i diverse hållbarhetsarbeten hos företag som nominerats till “Årets initiativ” av Jönköpings kommun. När konferensen är slut får du som deltagare chansen att ta del av en rundvandring på DreamHack Winter, världen största digitala festival. 

Värnamo – Mer information och anmälan här

På hubben i Värnamo kommer företaget Proton Group dela med sig om arbetet att skriva deras första hållbarhetsberättelse, du får höra om företaget WHY-bag och sist men inte minst får du insyn i Värnamo kommuns arbete med koldioxidbudget. 

Eksjö – Mer information och anmälan här

Efter gemensam livesändning på Kommunhuset i Eksjö fortsätter förmiddagen med diskussion tillsammans med kommunens hållbarhetsstrateg Sara Bergkvist. Är du nyfiken på hur Eksjö Kommun arbetar med hållbarhet? Missa inte att anmäla dig via länken ovan!

Habo – Mer information och anmälan här

Om du anmäler dig till Habos hubb så kommer förmiddagen att äga rum på företaget Fagerhults Belysning. Efter det gemensamma programmet bjuder Fagerhults Belysning in till föreläsning om hur de arbetar med hållbarhet.

Gislaved – Mer information och anmälan här

Om du anmäler dig till Gislaveds hubb så kommer dagen att spenderas hos Axjo, där du efter det gemensamma programmet får en föreläsning och rundvandring. Förmiddagen fortsätter med utbildningar och kurser inom hållbarhet och livscykelanalyser (LCA).

Aneby – Mer information och anmälan här

Välkommen till Anebys hubb på Blåljushuset där programmet bjuder på åtta lokala perspektiv inom hållbarhet & cirkularitet. Ta del av en fullspäckad förmiddag och lyssna till allt ifrån den enskilde lantbrukaren till Attends, kommunens största arbetsgivare, och få goda råd från kommunens klimat & energirådgivare. Dagen avslutas med gemensam lunch.